Abonneer je gratis op Techzine!

Op de CES ontbrak ook een persconferentie van Samsung niet. De electronicaproducent heeft gisteren een nieuwe lijn high definition LCD-televisies uit de 6- en 7-serie aangekondigd.

De televisies hebben zoals al bijna standaard is een 1080p resolutie, een refreshrate van 120 Hz en een reactiesnelheid van 4ms. Ook was Samsung blij om aan te kunnen geven dat haar volledige lijn – LN40A650T, LN46A650T, LN52A650T, LN40A750T, LN46A750T, en LN52A750T – voorzien is van een vleugje van de kleur amber over de normale zwarte kleur.

Naast de verandering in kleur was er nog iets waar Samsung over vertelde, dit was het feit dat de nieuwe high-end LCD HDTV’s voorzien zullen zijn van ingebouwde videospellen. Verschillende modellen zullen komen met allerlei gegevens welke standaard in het flashgeheugen van de televisie zijn opgeslagen, waaronder ook een aantal spellen.

Tim Baxter, directeur van Samsung, vertelde dat op de nieuwe televisies een aantal spellen zullen worden gezet, spellen als bijvoorbeeld Sudoku. Andere programma’s welke mogelijk op de tv gezet zullen worden kan bijvoorbeeld software zijn voor digitale fotolijstjes, screensavers, fitnessprogramma’s en recepten.

Allerlei nieuwe informatie kan in het flashgeheugen op de televisie geladen worden door op de usbpoort een usbstick of hardeschijf aan te sluiten. Daarnaast kan via de ethernetaansluiting ook nieuws, weer, sport en andere informatie getoond worden op de televisie.

De 6-serie LCD HDTV’s zullen vanaf maart te koop zijn, de 7-series zullen vanaf mei in de winkels liggen.