Abonneer je gratis op Techzine!

De Nintendo Wii is op het moment dertien maanden uit. In deze dertien maanden zijn er behoorlijk veel Wii’s verkocht en in deze dertiende maand zijn er voor het eerst meer Wii’s dan Gamecubes verkocht.

Als we alle verkopen van de laatste dagen er bij pakken en we het aantal verkochte exemplaren precies gaan uitrekenen dan zien we terug dat dit precies op tien februari gebeurde. Die dag gingen er wereldwijd 64.000 Wii’s over de toonbank. Dat waren er genoeg om het aantal Gamecubes voorbij te streven. Het aantal verkochte Wii’s kwam daardoor op ongeveer 21.554.000 consoles uit. Van de Gamecube waren er op tien februari 21.515.000 consoles verkocht en dat zijn er dus te weinig om de Wii nog bij te kunnen houden.

Om een beter beeld te krijgen van deze getallen pakken we de verkoop van een aantal andere consoles erbij. Aan de PS2 kan op dit moment nog geen enkele console tippen. De console is op dit moment ongeveer 120 miljoen van eigenaar gewisseld. De Xbox 360 werd zeventien miljoen keer verkocht en de PS3 werd 9,9 miljoen keer verkocht.

Wat betreft het Nintendo-kamp zijn er tot nu toe 33 miljoen Nintendo 64 exemplaren verkocht, 49 miljoen Super Nintendo’s en de NES ging maar liefst 61 miljoen keer over de toonbank.

De Wii heeft het na 13 maanden dus behoorlijk goed gedaan, maar er is nog steeds een lange weg te gaan om de verkoop van de PS2 te passeren.