min

Tags in dit artikel

, ,

Spam-koning Robert Soloway hangt een celstraf van 26 jaar boven het hoofd vanwege fraude en belastingontduiking. De beruchte spammer, die door de autoriteiten tot "spam-koning" gedoopt is, heeft een volledige bekentenis afgelegd.

Soloway, 28 jaar oud, werd in 2005 al schuldig bevonden aan het sturen van grote hoeveelheden spam. Microsoft kreeg 7,8 miljoen dollar toegewezen, maar Soloway wist betaling in deze zaak te voorkomen. De bekentenis van Soloway is een gevolg van zijn arrestatie door het Ministerie van Justitie in de Verenigde Staten in 2007.

In een posting in een discussiegroep uit 2005, schepte Soloway nog op over zijn activiteiten. "Ik ben aangeklaagd voor honderden miljoenen dollars maar werk al tien jaar zonder een stuiver te betalen, ongeacht de uitkomst van de vele rechtszaken."

Dat jaar verdiende Soloway meer dan 300.000 dollar aan zijn spamactiviteiten, aldus zijn betoog. In het verleden wist hij boetes te ontduiken, maar deze keer heeft hij minder geluk. Naast zijn gevangenisstraf heeft hij toegezegd mee te werken aan een leugendetectortest welke inzicht moeten geven in z’n financiële zaken.