1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Horror-schrijver Stephen King heeft een plan van een Amerikaanse staat bekritiseerd welke de verkoop van spellen aan kinderen onder de 18 jaar wil verbieden. Dit heeft King gedaan in een column die hij schrijft voor Entertainment Weekly.

King, naar eigen zeggen, geen fan van videospellen, was woest toen hij hoorde dat de staat Massachusetts de verkoop van dit soort spellen aan minderjarigen willen verbieden. King is van mening dat het een taak van ouders is om te controleren wat voor soort spellen hun kinderen spelen.

Dit plan is een gevolg op een discussie in Amerika, Australië en Groot-Brittannië, waar lang gesproken is over een verbod op het spel "Manhunt 2", waarin een psychopaat ontsnapt uit een gesticht en aan het moorden slaat.

"Wat me kwaad maakt is dat politici voor surrogaat-ouders willen spelen. Dit resulteert vaak in een rampzalige beslissing. Laat staan dat het democratisch is", aldus King.

King, schrijver van boeken als "The Shining" en "Carrie", zijn zelf door Hollywood verfilmd. Hij is van mening dat de spellen slechts geweld reflecteren wat al bestaat in de maatschappij.

Tevens is elk besluit volgens hem vrij zinloos. Als kinderen bepaalde spellen willen spelen, zullen ze manieren vinden om dat te doen. Daar helpt een verbod niets tegen, aldus King. Volgens King heeft onder andere de liberale wapenwetgeving meer bijgedragen aan gewelddadig gedrag dan videospellen.