1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sinds de prijsdaling van de Xbox 360 die Microsoft begin maart had ingevoerd zijn de verkopen van Microsoft’s spelcomputer in Europa verdubbeld. Hiermee lijkt Microsoft zijn gewenste effect te hebben gehaald.

Begin maart kondigde Microsoft een prijsdaling aan voor alle drie de versies van de 360. Daarmee werd de Arcade versie van de 360 met een prijskaartje 200 euro plotseling de goedkoopste next-generation console. Met de prijsdaling lijkt Microsoft in ieder geval geen windeieren gelegd te hebben, de verkopen van de Xbox 360 zijn namelijk sinds de prijsdaling in Europa fors gestegen.

Chris Lewis vice-president van Microsoft Europe reageerde erg optimistisch op de resultaten. "De Xbox 360 is de beste keuze voor consumenten die een next-generation console willen hebben. En met de behaalde gebruikers bewijst het maar weer eens hoe groot het publiek van Microsoft in Europa is. Met een zeer krachtige hardware en veel goede content tot zijn beschikking, is de Xbox 360 daarnaast ook nog eens de ultieme keuze voor high-definition entertainment.

Naast de stijging van de hardware verkopen, is de software verkopen ook fors gestegen. Naar verwachting zullen de Xbox 360 verkopen alleen maar gaan toenemen nu de komst van best-sellers zoals GTA IV en Ninja Gaiden 2 in zicht zijn.