Abonneer je gratis op Techzine!

Gamingwebsite Kotaku heeft ontdekt dat een illegale versie van het langverwachte spel Grand Theft Auto IV inmiddels te downloaden is via diverse Torrent-sites. Een bestand ter grootte van 6.32GB is de PAL-versie van de Xbox 360-versie bestemd voor PAL-gebieden.

Dat betekent dat het spel alleen te spelen is op consoles die verkocht zijn in Europa, Australië en Japan. Volgens iCON, de groep die verantwoordelijk is voor de verspreiding, zal het niet lang meer duren voordat er ook een NTSC-versie beschikbaar zal zijn.

Op dit moment zijn er nog geen details bekend over hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar dat zal momenteel wel worden onderzocht door uitgever Take Two Interactive. In de tussentijd worden alle filmpjes die in-game beelden laten zien al door YouTube verwijderd. Dit gebeurde nadat Take Two dreigde met gerechtelijke stappen in verband met copyrightschendingen.

Vorige week bereikte het spel de langverwachte ‘Gold’-status. Dit betekent dat het spel helemaal af is en naar drukkers wordt gestuurd om geproduceerd te worden. De wereldwijde release zal 29 april zijn. Dit zal alleen voor de PlayStation 3 en Xbox 360-consoles zijn. Of er ook een pc-versie komt is nog niet bekend.

Voor het eerst in de historie van de Grand Theft Auto-franchise zal er ook een multiplayer-functionaliteit zijn. In vijftien verschillende modes zal het mogelijk zijn om het tegen elkaar op te nemen, met maximaal zestien spelers. Naar verwachting zal het spel 400 miljoen dollar opbrengen in de eerste weken nadat het spel beschikbaar zal zijn. Hiermee zal het de grootste entertainment-release worden in de geschiedenis.