2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Vlaamse openbare omroep heeft gisteren meegedeeld dat het in Vlaanderen de volledige uitzendrechten voor de Olympische Spelen 2008 heeft verworven. Daarnaast zal de VRT ook instaan voor het filmen van alle sportwedstrijden op de weg en dit op aanvraag van de Olympische televisiemaatschappij.

De VRT breidt voor het evenement haar sportzender Sporza uit met een apart onderdeel, Sporza Olympia. Op dit kanaal zullen tussen 03.00 en 18.00 wedstrijdbeelden van de Olympische Spelen uitgezonden worden, waarbij de 90 Belgische atleten die naar Peking vertrekken natuurlijk extra aandacht krijgen.

Op Sporza Olympia krijgt de kijker naast livebeelden en uitgestelde beelden ook interviews en verslagen van niet rechtsstreeks uitgezonden wedstrijden. Daarnaast zal Eén tussen 07.15 en 08.15 een Olympisch ochtend- journaal uitzenden, waarin de hoogtepunten van die nacht overlopen worden. ’s Avonds zorgt ‘Studio Peking’, een onderdeel van het avondnieuws, voor een beknopt overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op de Spelen.

Verder zorgt de VRT ook voor een extra digitaal kanaal, Eén+, dat enkel gebruikt zal worden als verschillende Belgische atleten tegelijk in actie komen. High Definition-liefhebbers kunnen afstemmen op Eén-HD, dat enkel te ontvangen is met een HD-decoder. Het aanbod op dit kanaal zal voor drie kwart gelijk lopen met de gewone zenders.

Verder heeft de VRT ook de opdracht gekregen alle wedstrijden op de weg, dit zijn wielrennen, marathon, snelwandelen en triatlon, te filmen. Hiervoor stuurt Sporza in totaal 38 medewerkers naar China. In Brussel zullen zo’n 75 medewerkers bezig zijn met de programma’s voor radio, tv en internet.