2min

Tags in dit artikel

, ,

Cooler Master heeft een nieuwe koeler aangekondigd voor processoren. Deze koeler krijgt de naam V8 mee en was eerder al te zien op de Computex in Taipei van dit jaar. De koeler moet in staat zijn om processoren met een TDP van 180 Watt het hoofd koel te houden.

De V8-koeler heeft afmetingen van 120 x 128 x 161.1mm en weegt in totaal 865 gram. De koeler bestaat in totaal uit vier verschillende heatsinks, waarbij gebruik wordt gemaakt van aluminium koelvinnen. Deze heatsinks maken contact met het basisplatform van de koeler, dat overigens uit koper bestaat, door middel van acht heatpipes die hieraan verbonden zijn. De heatsinks worden weer gekoeld door een 120mm fan die in het midden van de koeler geplaatst is. Deze fan bevindt zich dus tussen de twee binnenste heatsinks.

De 120mm fan kan in verschillende snelheden draaien. Een meegeleverde snelheidscontroller met een draaiknop die in je kast geïnstalleerd moet worden kan er voor zorgen of je de fan in je kast op 7V of 12V wilt draaien. Wanneer de fan in wordt gesteld op 7V, dan maakt deze 800 rotaties per minuut. Wanneer er echter meer pit aan de koeler wordt gegeven (12V), dan draait de koeler met 1800 rotaties per minuut. Bij de 800 rotaties per minuut wordt er een geluidsproductie geschat van 17dBA en bij 1800 rotaties per minuut maakt de koeler waarschijnlijk een geluidsproductie van 21dBA.

De V8-koeler van Cooler Master werkt op het LGA775-socket voor Intel-processoren en de 940/AM2/AM2+ sockets die gebruikt worden voor processoren van AMD.

De V8-koeler komt in Amerika binnenkort in de winkels, maar Europa moet echter wat langer wachten op de koeler. Volgens verschillende bronnen zou de V8 rond augustus in Europa verschijnen. Er wordt een adviesprijs verwacht van zo’n 50 tot 60 euro.