Abonneer je gratis op Techzine!

Silverstone, een bedrijf dat afkomstig is uit Taiwan, heeft een nieuwe muis gelanceerd op de markt. De muis zal onder de productnaam SST-RVM01BM verkocht worden. De doelgroep van deze muis zijn voornamelijk de gamers.

De muis doet zijn werk met twee lasersensoren en maakt gebruik van het Dual Doppler-systeem om de bewegingen van de muis te detecteren. De SST-RVM01B is in staat om met 3200 dpi te werken en daardoor kunnen volgens het bedrijf de kleinste bewegingen gedetecteerd worden met de muis. Dit is evenveel als de Logitech G9 die, zoals vanzelfsprekend, afkomstig is van Logitech.

Onder de muis bevindt zich een slider waarmee men tussen twee profielen kan kiezen, de Vista- en Game-mode. Deze profielen worden met name gebruikt voor de overige knoppen die zich ook op de muis bevinden. Deze zijn namelijk zo in te stellen dat ze dienst doen als bepaalde toetsen (PageUp, PageDown etc.) en met één druk op de knop zal er dan hetzelfde gebeuren. Mocht je bijvoorbeeld naar de Game-mode switchen, dan worden de extra knoppen weer omgetoverd tot knoppen die dienst doen in de game die men op dat moment speelt.

Op dit moment is de muis alleen nog maar beschikbaar in Japan en daar wordt deze muis verkocht voor zo’n 9800 Yen. Deze 9800 Yen staat gelijk aan ongeveer 100 dollar