Abonneer je gratis op Techzine!

Electronic Arts en Paramount Digital Entertainment hebben deze week de eerste details vrijgegeven van het Godfather II-videospel, als opvolger van het origineel uit 2007. Het spel is wederom geïnspireerd op de Corleone maffia-familie uit de Godfather-filmreeks.

In het spel krijg je als speler te maken met de wereld van de georganiseerde misdaad in het Florda, Cuba en New York van de zestiger jaren. Nadat de speler door Micheal Corleone is gepromoveerd worden de illegale zaken uitgebreid naar andere steden om zodoende meer omzet te halen uit het afpersen van mensen en het verslaan van andere criminele families om zodoende de belangrijkste maffia-familie van Amerika te worden.

Om je imperium te kunnen beheren heeft Electronic Arts de "Don’s View" geïntroduceerd. In dit onderdeel van het spel kunnen spelers op een gemakkelijk zaken uitvoeren zoals het bouwen, verdedigen en uitbreiden van de criminele familiezaken en die van andere in de gaten te kunnen houden.

Naast deze managementfunctie is EA niet vergeten om een actie-element in te bouwen. Het spel bestaat uit een gigantische open-wereld-omgeving. "In de zestiger jaren was de Don slechts zo sterk als zijn hele familie", aldus Hunter Smith, producer van het spel. "We vonden de hiërarchische structuur binnen de maffia-familie zeer intrigerend: een familie beheren gebaseerd op loyaliteit is iets wat we graag wilden implementeren in het strategische gedeelte van het spel".

Het spel staat in de planning voor een release in februari 2009 voor de gangbare platformen: er komt een Xbox 360, PlayStation 3 en pc-versie van dit spel.