Abonneer je gratis op Techzine!

NVIDIA heeft eergisteren nieuwe beta-drivers uitgebracht met ondersteuning voor OpenGL 3.0. De nieuwe OpenGL-specificatie was slechts 2 dagen eerder uitgebracht door de Khronos Group. OpenGL is een programmeer-interface (API) waarmee programmeurs 3D-instructies aan de videokaart kunnen doorgeven.

De implementatie is bedoelt voor ontwikkelaars die nu kunnen beginnen met het ontwikkelen van applicaties gebaseerd op de OpenGL 3.0-specificatie. Volgens NVIDIA komt er wel snel een stabiele driver uit met OpenGL 3.0 ondersteuning als onderdeel van hun normale driver-uitgaven.

De OpenGL 3.0-functionaliteit is niet standaard ingeschakeld in de nieuwe beta-drivers maar dient via het nvemulate-programma ingeschakeld te worden. Gezien de aard van het nvemulate-programma is waarschijnlijk nog niet alle functionaliteit uit OpenGL 3.0 hardware-geaccelereerd beschikbaar.

De driver is beschikbaar voor Windows vanaf een speciale pagina op de NVIDIA-website. Drivers met OpenGL 3.0 ondersteuning voor Mac OS X of Linux zijn nog niet beschikbaar.