Abonneer je gratis op Techzine!

Nokia heeft bekend gemaakt dat de Finse telefoonfabrikant twee nieuwe telefoons aan haar productlijn toevoegt. Het betreft de N79 en de N85. Beide zijn high-end-modellen die de concurrentie met de iPhone aan moeten gaan.

Beide telefoons komen in oktober op de markt en beschikken over al het gangbare, zoals een 5 megapixel camera. De N85 gaat, vooralsnog, 450 euro kosten. De N79 gaat voor honderd euro goedkoper de toonbank over, 350 euro gaat die kosten. De N85 valt op door zijn 2,6 inch scherm en de ingebouwde FM-ontvanger. De N79 is een ‘vernieuwde’ N72 of N73.

Nokia is nu al een belangrijk producent van mobiele telefoons. De Finse fabrikant beschikt namelijk over veertig procent marktaandeel in deze industrie. Dit komt onder andere door een zeer populaire smartphone van Nokia, de N95.

"De Nokia N85 is ontwikkeld om een complete gebruikerservaring af te geven. Het toestel moet beter zijn dan al zijn voorgangers," aldus Juha-Pekka Sipponen, Director, Nokia Nseries. "We hebben het slider-toestel zo aangepast dat het de beste gebruikerservaring levert die op dit moment mogelijk is."

"Met de Nokia N79 moet het mogelijk worden om alle passies te delen met de buitenwereld," aldus Juha Kokkonen, Director, Nokia Nseries. "Het is ontwikkeld voor mensen die stijl en features willen. Zo passen de thema’s zich aan naar de cover. Op die manier is het een goede verbetering op de huidige line-up van Nokia."

Voor de nieuwe N79 komen covers beschikbaar. Op die manier kunnen gebruikers de telefoon een persoonlijk tintje geven. Bij de N85 wordt een acht gigabyte kaartje meegeleverd, de N79 komt met een vier gigabyte kaartje. De N85 wordt tevens geleverd met een licentie voor drie maanden lang GPS-software.