1 min

Tags in dit artikel

, ,

OCZ komt met een nieuw waterkoelingsblok dat gebruikt wordt om de CPU op temperatuur te houden. Dit is het eerste product van het bedrijf in het segment van de markt waarin de waterkoeling centraal staat.

Het nieuwe waterkoelingsblok wordt verkocht onder de naam HydroFlow HF-MK1. Het waterkoelingsblok zou op een eenvoudige manier geinstalleerd moeten kunnen worden. Ook zou de integratie met een draaiend systeem met waterkoeling zonder al te veel problemen moeten verlopen.

De HydroFlow HF-MK1 beschikt over afmetingen van 5.5 cm bij 5.5 cm bij 1.75 cm. Het driehoekige design van het blok zou voor genoeg volume moeten zorgen om turbulentie te kunnen creëren waardoor het skin-effect van laminar flow wordt tegengegaan.

Het platform van de koeler dat contact maakt met de processor is gemaakt van koper en is ten opzichte van de processor iets opgeheven. Volgens OCZ zou er hierdoor een optimaal contact zijn tussen de processor en het waterkoelingsblok. De uitwisseling van warmte tussen de processor en het blok zou hierdoor beter verlopen en dat zou op zijn beurt weer moeten resulteren in betere temperaturen.

De HydroFlow HF-MK1 kan gebruikt worden voor verschillende sockets. Zo hebben processoren met een 775-, 754-, 939-, 940- en AM2-socket ondersteuning voor de HydroFlow HF-MK1.

De HydroFlow HF-MK1 wordt geleverd met barb adapters in de maten 1/2" en 3/8". Het waterkoelingsblok zou voor een adviesprijs van 39,99 dollar van eigenaar verwisselen.