min

Tags in dit artikel

, , , ,

Fusion IO heeft al getoond dat zij een goed merk is door het ontwerpen van SSD’s van hoge kwaliteit voor bedrijven. Nu richt zij zich ook nog eens op de consument, dit doet zij door het ontwerpen van SSD’s waarvan Fusion IO claimt dat deze twee maal zo snel zijn als de SSD’s die op dit moment op de markt zijn.

De Solid State Disks die gebaseerd zijn op NAND-flashgeheugen worden door velen bestempeld als de beste keus voor computers die het moeten hebben van laag energieverbruik en veel applicaties moeten draaien die veel van de harde schijf vergen. De snelste SSD’s die op dit moment op de markt zijn kunnen echter niet sneller gegevens uitwisselen dan de bandbreedte van SATA II (300 MB/s) toe laat. De hoogste snelheid dit op dit moment bereikt is van leessnelheden zit ergens tussen de 200 en 250 MB/s voor de high end SSD’s.

Wanneer je echter op zoek bent naar een nog snellere kaart en wat extra geld over hebt, is het misschien verstandig om te wachten op de ioXtreme card van Fusion IO. Deze 80 GB grote SSD staat gepland om in het eerste kwartaal van volgend jaar uit te komen, dit voor een prijs van "minder dan duizend dollar". CTO David Flynn heeft TG Daily laten weten dat de PCI Express-kaart gegevens uit kan wisselen met een snelheid tussen 500 en 700 MB/s. Fusion IO heeft gezegd dat haar SSD traditionele harde schijven met een factor twintig zal overstijgen. Naast dit is de nieuwe SSD ook nog eens ongeveer vijf maal zo snel als de huidige SSD’s die voor consumenten beschikbaar zijn.

Flynn gaf als voorbeeld dat met deze SSD de Linux-kernel bijvoorbeeld twee maal zo snel gecompileerd kan worden en dat met deze kaart gamers de laadtijden van hun spellen een stuk in kunnen korten. Een ander pluspunt volgens Flynn, is dat de gebruikers hun huidige harde schijven als opslagruimte kunnen blijven gebruiken, want de SSD van Fusion IO gebruikt geen SATA-aansluiting maar een PCI-poort.