1 min

Tags in dit artikel

, ,

’s Werelds tweede Google Android-telefoon komt eind januari volgend jaar. Fabrikant van de telefoon is het Australische Kogan.

De tweede Google-telefoon zal komen in twee smaken: de Agora-variant die 225 dollar kost en de Agora Pro die voor 295 Amerikaanse dollar de toonbank over gaat. Beide modellen kunnen nu reeds besteld worden en zijn simlockvrij.

De Agora Pro is het krachtigste model van de twee. Dit model heeft een 2,5 inch touchscreen en geïntegreerd qwertytoetsenbord. Tevens heeft die telefoon Wi-Fi- en 3G-mogelijkheden, gps-navigatie en op de achterkant een tweemegapixelcamera.

Het andere model, simpelweg genaamd de Agora, is iets minder krachtig en heeft geen functies zoals Wi-Fi-mogelijkheden, gps en een camera. De prijs van dit model is dan ook 70 dollar goedkoper dan het profmodel. Beide varianten hebben standaard 256 MB-opslagruimte en bieden mogelijkheid voor uitbreiding middels een microSD-slot.

Ook is er standaard op beide modellen die een gewicht hebben van 130 gram bluetooth en een FM-radio aanwezig. Met de accu kan de telefoon 400 minuten non-stop bellen en 300 uur op standby staan. Het opladen gebeurt via MiniUSB. De telefoon wordt ook internationaal verscheept.