Bij Hyundai zullen de meeste lezers wellicht meteen denken aan de onderneming die bekend staat als fabrikant van auto’s. Dat gegeven klopt, maar het bedrijf houdt zich ook bezig met de productie van mobiele telefoons. Zo wil het bedrijf zich gaan richten op de Britse markt.

De onderneming Hyundai heeft al een tijdje een eigen tak opgericht binnen het bedrijf. Deze tak concentreert zich op mobiele telefoons en wordt Hyundai Mobile genoemd. In Azië (en een aantal Europese landen) is men op deze manier al veel langer actief en daar zijn er ook al producten uitgebracht. Het is de bedoeling dat het bedrijf ongeveer tien producten op de Britse markt gaat afzetten. Dit zou in het jaar 2009 moeten gebeuren.

Het eerste product dat gelanceerd gaat worden is de Hyundai Blighty. De Hyundai Blighty draait op het besturingssysteem Windows Mobile. Na dit product zullen er ook andere producten gaan verschijnen die later in het jaar zullen verschijnen.

Hyundai gaat de producten opdelen in vier verschillende categorieën. Deze categorieën zijn: Basic, Lifestyle, Music en Innovation.

Hieronder is een voorbeeld van een telefoon van Hyundai te vinden. Dit is het MP880-model.