Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft een eerste releasecandidate van Windows Vista Service Pack 2 uitgebracht, zo weten testers op het internet.

Dit terwijl recentelijk nog de website TechARP meldde dat de eerste releasecandidate van Windows Vista SP2 een maand was uitgesteld. Echter wijzigde de site gisteren zijn verwachtingen van de lanceerdatum van servicepack-2 en zei dat Microsoft deze datum naar voren heeft gehaald.

Eergisteren kwamen de eerste berichten binnen dat de build van SP2 van Windows Vista zou zijn te downloaden. Testers werd vooral gevraagd zoveel mogelijk serieuze bugs op te sporen en minder tijd te steken in terugkoppeling op nieuwe functies.

Het gaat hier namelijk om een escrow-build wat inhoudt dat de ontwikkeling van nieuwe functies in het servicepack is gestopt en dat er nu alleen nog maar bugs opgelost worden.

Volgens het nieuwe tijdschema van TechARP levert Microsoft in de week van 16 tot 20 februari een releasecandidate af voor een groter publiek, en niet in maart zoals de site eerder claimde. Deze RC-build wordt dan gevolgd door een RTM-versie die waarschijnlijk verschijnt in de eerste helft van het tweede kwartaal.

Het tweede servicepack van Windows Vista verschijnt na onbepaalde tijd nadat Microsoft het RTM-label erop plakt. In het verleden heeft Microsoft soms slechts twee weken gewacht met het uitbrengen van een servicepack, maar soms ook zes weken.

Microsoft heeft geen reactie gegeven op het tijdschema van TechARP en blijft bij zijn huidige mededeling dat het tweede servicepack voor Windows Vista in het tweede kwartaal van 2009 verschijnt.