Abonneer je gratis op Techzine!

De ontwikkelaars achter Skype hebben een nieuwe versie vrijgegeven van het populaire video-bel-systeem voor Windows. Skype-gebruikers kunnen beeldbellen met andere Skype-gebruikers voor niks en wanneer er betaald wordt kan er ook gebeld worden naar andere telefoons en dergelijke.

Nieuwe functies zijn bijvoorbeeld het face-to-face bellen en de mogelijkheid tot full-screen beeld. Op manier kan men, door beide functies te combineren, het hoofd van degene naar wie er gebeld wordt, volledig op het scherm weergeven. Op die manier hoopt Skype een nog intiemer gevoel mee te geven met de bellers.

De ontwikkelaars achter Skype hebben ook besloten om de nieuwe Skype uit te rusten met een nieuwe bandwith-manager, waarmee gebruikers die bellen via een smallband-lijn ook nog een goede verbinding kunnen maken. Het stotterende beeld en de lag zou hiermee verleden tijd moeten zijn, voor een groot deel dan. Wanneer je internetsnelheid sneller is dan 400 Kbps en men een goede webcam heeft kan er zonder schokken gebeld worden. Tegelijkertijd is niet alleen het beeld, maar ook het geluid erop vooruitgegaan. Het persbericht stelt dat de nieuwe geluids-codecs zorgen voor een prestatiewinst van ongeveer vijftig procent.


De nieuwe Skype is uitgerust met een nieuw design, welke beschikbaar is in twee verschillende modi. Dit zijn de default view, waarmee alles weergegeven wordt zoals ‘het hoort’ en de compact view, waarmee het scherm zo wordt ingesteld dat deze vrij compact weergegeven wordt.

"Deze nieuwe versie van Skype laat zien dat de ontwikkelaars ten alle tijden bezig zijn om de beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren", aldus Mike Bartlett, product-strategie manager bij Skype. "Doordat we twee jaar lang naar onze klanten en gebruikers geluisterd hebben en we een ijzersterk development-team hebben, hebben we een nieuwe versie van Skype neer kunnen zetten die nog beter is dan vorige. Hiermee willen we mensen nog dichter bij elkaar brengen, ondanks dat ze van elkaar af zitten."