Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft te kennen gegeven de functie Ultimate Extras die geïntroduceerd werd in Windows Vista niet door te zetten in Windows 7.

De Ultimate Extras van Windows Vista Ultimate hebben Microsoft lange tijd achtervolgd omdat het bedrijf niet afleverde wat het beloofde. Dit leidde tot een excuses van Microsoft, maar met weinig verbetering. Er zijn nog altijd maar heel weinig extra’s beschikbaar.

Nu heeft Microsoft laten weten geen Ultimate Extras in Windows 7 Ultimate meer uit te geven. "Onze nieuwe aanpak voor het bouwen en plannen van Windows geeft ons niet de ruimte om functies buiten de normale releases om uit te brengen. Het kernontwikkelingsteam is gefocust op het bouwen van de volgende Windows en ons engineering team is bezig met het updaten van bestaande functies. Hierdoor hebben we geen tijd voor Ultimate Extras", aldus Microsoft.

Windows 7 Ultimate wordt volgens geruchten niet in de winkel verkocht, maar zou alleen beschikbaar zijn tijdens actieperiodes. Bovendien zou de versie 80 dollar goedkoper zijn dan Windows Vista Ultimate, waarmee de prijs nog altijd 320 dollar blijft.