Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft op het Mobile World Congress bekendgemaakt dat Google Latitude al één miljoen keer is gedownload. "Dat is nog maar het begin van locatie gebaseerde diensten", aldus topman Vic Gundotra van Google.

Google Latitude is een dienst die nog geen maand online is en waarmee gebruikers aan andere personen kunnen laten zien waar zij zich op elk moment bevinden via locatiebepaling van hun mobiele telefoon.

Vic Gundotra maakte dit aantal bekend tijdens zijn presentatie over mobiele-internetdiensten op dat congres. De voormalige Microsoft-medewerker maakte echter niet bekend hoeveel actieve gebruikers de dienst op dit moment heeft.

Gundotra stond op het podium met Josh Silverman, de baas van Skype, en Saul Trujillo, de baas van de Australische telecomprovider Telstra dat voor het eind van 2009 een mobiel netwerk hoopt te hebben met downloadsnelheden van 42 megabit per seconde.

De baas van Skype maakte overigens bekend dat zijn dienst dagelijks met 380.000 nieuwe gebruikers groeit en dat meer dan dertig procent van alle verbindingen videotelefonie is. Een nieuwe dienst van Skype wordt mogelijk zakelijke videotelefonie, gezien daar erg veel vraag naar is, zo vertelde de Skype-baas tegenover het pas verkochte Emerce.