min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Per toeval troffen we tegenover de stand van Thermaltake fabrikant Sirtec aan. Hier stonden maar liefst twee 80 PLUS gold-voedingen tentoongesteld. Nieuwsgierig als we waren, knoopten we een gesprek aan met de heren van Sirtec.


De naam Sirtec zal binnenkort misschien verdwijnen van het voedingentoneel. De naam zou te verwarrend zijn voor de consument die het los zou zien van de naam High Power. Vandaar dat Sirtec binnenkort omgedoopt wordt tot High Power.

Op de stand troffen we een tweetal 80 PLUS gold-voedingen aan. De modellen leveren respectievelijk 1200- en 1000-watt aan vermogen. Een voeding krijgt alleen een certificering als hij voldoet aan de eisen die de 80 PLUS-organisatie hieraan stelt:

[tr class=odd]

80 PLUS eisen: Belasting 20% 50% 100%
80 PLUS 80% 80% 80%
80 PLUS Bronze 82% 85% 82%
80 PLUS Silver 85% 88% 85%
80 PLUS Gold 87% 90% 87%
Wiki

OCZ Gold schijnt High Power te zijn?

Tijdens het gesprek kwam aan bod dat OCZ tevens een 80 PLUS gold-voeding op de markt gebracht heeft. De marketing manager liet zich na wat vragen echter ontglippen dat High Power de voedingen fabriceert voor OCZ. Het bericht is overigens nog niet bevestigd door OCZ, wel is duidelijk dat OCZ de productie zelf niet doet.

Wat is het toch met al die voedingfabrikanten? Ze doen erg geheimzinnig over de oorsprong van de voedingen, op de CeBIT hebben we diverse fabrikanten gesproken die vrijwel allemaal pertinent weigerden de fabrikant van hun voedingen te noemen. De meesten registreren voedingen bij 80Plus onder hun eigen merknaam, zo wordt het erg moeilijk de werkelijke fabrikant te achterhalen.