Abonneer je gratis op Techzine!

Leerlingen van een middelbare school in Voorburg hebben een iPhone gekregen om woordjes mee te leren. Het betreft hier een proef om te kijken of het stampen van woordjes gemakkelijker gaat met behulp van bijvoorbeeld een iPhone.

De iPhone heeft een aangepaste simkaart die ervoor zorgt dat enkel internet werkt. Eenmaal op het internet is het de bedoeling dat men naar de mobiele website van WRTS gaat, daar kan men dan de woordjes leren. Ongeveer de helft van de groep 2e klassers heeft een iPhone gekregen, de andere helft dient namelijk als controlegroep.

Met behulp van de test wil men uitwijzen of het nodig is dat applicatie-ontwikkelaars steeds meer kijken naar mobiele oplossingen. "Aanbieders van lesmethodes hebben dat nu nog niet gedaan. Over vijf jaar hebben steeds meer leerlingen mobiel internet en kunnen zulke applicaties van pas komen", aldus Erik Verhulp van de Digitale School.

Op dit moment is de WRTS-website nog niet bruikbaar. Op WRTS worden de meeste woorden namelijk zonder hoofdletter ingevoerd, de iPhone maakt echter aan het begin van de zin automatisch een hoofdletter. Dan geeft WRTS aan dat het woord fout is.

De iPhones worden betaald door de stichting Kennisnet en de onderwijsorganisatie Surfnet. Zoals gezegd kan men enkel internetten met de iPhone, de rest van de functies is geblokkeerd. Wanneer de test aanslaat is het nog niet zeker dat men daadwerkelijk deze methodes in gaat zetten, de test dient enkel om te kijken of het systeem werkt.