Abonneer je gratis op Techzine!

MSI heeft zijn Wind U115 Hybrid-netbook gelanceerd. Met de nieuwe netbook wil MSI laten zien dat het zeer efficient met accucapaciteit om te kan gaan. Door middel van unieke features wordt ervoor gezorgd dat het systeem zestien uur draaiende gehouden kan worden met een zescels accu.

MSI kondigde de U115 eind vorig jaar al aan en liet toen ook al wat doorschemeren over de Hybrid Storage-technologie, die er voor zorgt dat de SSD samenwerkt met de harde schijf. Door middel van een sneltoets is het zelfs mogelijk de gewone harde schijf volledig uit te schakelen en over te schakelen op de SSD. Mede door het gebruik van het Intel Menlow-platform, wordt er voor gezorgd dat de netbook tot zestien uur met een acculading kan doen. De chipset van de MSI U115 is zelfs sterk genoeg om hardwarematige HD-decodering uit te voeren en formaten als H.264, MPEG2 en VC1 vlekkeloos af te spelen.

MSI’s U115 netbook.

Overige specificaties

De laptop is voorzien van, hoe kan het ook anders, een Intel Atom processor draaiende op 1,6GHz, verder is er 1GB aan geheugen voorzien. Windows XP is standaar geïnstalleerd op de netbook. Meest opvallende eigenschap van de MSI U115 is dus de opslagcapaciteit die bestaat uit een 160GB harde schijf en een 8GB SSD (SLC). Om nog meer energie te besparen wordt het 10-inch grote scherm verlicht door LED’s. Het gewicht valt ook nog mee, dat is in totaal 1,3 kilogram. De U115 is per direct te bestellen en kost om en nabij de 530 euro.