Abonneer je gratis op Techzine!

De meeste laptops zijn functioneel en doen wat ze moeten doen. Maar ze zijn niet echt afgestemd op persoonlijke wensen van bijvoorbeeld vrouwen. Intel en HP vroegen ontwerpster Nikita Buyanov daarom om een aantal conceptlaptops te ontwerpen voor vrouwen. Daarbij had ze blijkbaar carte blanche, want ze heeft opmerkelijke ontwerpen gemaakt.

HP Chameleon[/b]

Buyanov heeft haar fantasie de vrije loop gelaten en de laptops niet alleen een opmerkelijk uiterlijk gegeven. Ze heeft de laptops ook een aantal interessant features meegegeven, waaronder een "nagelprinter" waarmee je je nagels kunt versieren en een barcodescanner voor in de winkel. Een andere laptop kan als weegeschaal dienen als hij dichtgeklapt is. Een derde laptop verandert met een druk op de knop in een opmaakspiegel, terwijl weer een andere laptop in te zetten is als luchtverfrisser.

HP Eco[/b]

Er is ook een laptop die volgens Buyanov onbreekbaar en waterdicht is, blijft drijven op het water en kinderen in de gaten kan houden door middel van videotracking. Of al deze modellen ook echt op de markt komen is nog even de vraag.

HP Fitness[/b]

Meer informatie over de verschillende ontwerpen kun je vinden op de persoonlijke gallery van Buyanov.