1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Operation Flashpoint: Dragon Rising, Codemasters’ vervolg op de originele Operation Flashpoint — welke wel ontwikkeld werd door Bohemia Interactive — moet volgens de laatste trailer deze herfst te koop zijn. Operation Flashpoint: Dragon Rising wordt wel door Codemasters ontwikkeld en uitgegeven.

De trailer genaamd ‘Operation Flashpoint: Dragon Rising – Ground Battle’ laat meerdere dingen zien: we zien het gebruikelijke oorlogsmateriaal zoals we van spellen gewend zijn, maar er zijn in het spel ook borden verwerkt met de teksten: ‘Welcome to Skira Island’, ‘220 kilometer open warfare.’ En als laatste: ‘Think you’re ready?’ Wat dus duidt op een eiland, zoals eerder bekend was, van 220 vierkante kilometer genaamd Skira. Een eiland van deze grootte is ongekend en nog niet eerder waargemaakt in een spel, ook zou men door de nieuwe engine 35 kilometer ver kunnen kijken.

De voorganger van Operation Flashpoint: Dragon Rising werd geprezen door de realiteit die het spel waarborgt. Het spel was door de realiteit ook vrij pittig en werd dus niet door iedereen gewaardeerd. Ook werd er door de originele ontwikkelaar de mogelijkheid geboden om mods te creëren voor het spel, waardoor het een van de spellen is met de meest beschikbare mods. De nieuwe Operation Flashpoint is al jaren in ontwikkeling en zou eigenlijk eind 2008/begin 2009 uitkomen, die datum is dus opgeschoven naar herfst 2009.

[center]Trailer Operation Flashpoint: Dragon Rising – Ground Battle.[/center]