min

Tags in dit artikel

, , ,

MSI heeft twee nieuwe energiezuinige videokaarten aangekondigd. Het gaat hier over de N9800GT-MD1G en de N9800GT-MD512 met respectievelijk 1 GB en 512 MB GDDR. Klanten die een energiezuinige videokaart zoeken die ook voor de nodige performance zorgt kunnen zeker eens een kijkje nemen bij MSI.

Beide kaarten zijn uitgerust met NVIDIA’s nieuwe GeForce 9800GT GPU. Deze zorgt niet alleen voor de nodige performance, maar verbruikt 25 procent minder dan zijn voorganger. Daarboven zijn deze videokaarten uitgerust met de laatste generatie condensators, Hi-c CAP en solid state spoelen voor betere stabiliteit bij het overklokken en zware grafische taken.

Hi-c CAPs gebruiken het zeldzame Tantalum in hun kern. Tentalum is een duur, maar zeer stabiel metaal dat de Hi-c CAPs een levensduur van 200 jaar bij 65°c zou moeten geven. De stabiliteit van Tentalum verminderd bovendien de kans op stroom verlies om een hogere en constante stroomtoevoer te voorzien. Hierdoor blijft de GPU stabiel, zelfs wanneer deze warm loopt of overgeklokt is.

MSI’s nieuwe N9800GT is ook uitgerust met de nieuwste Solid State spoelen. Deze zouden het hoge-frequentie zoemgeluid moeten verminderen die er wel is bij traditionele spoelen. Deze spoelen helpen ook voor een constante spanning en kunnen tot 30 procent hogere spanningen aan dan traditionele spoelen. Dit is belangrijk om een stabiele GPU te behouden bij het overklokken.

De nieuwe N9800GT-MD1G en N9800GT-MD512 hebben een betere controle over hun voeding, waardoor ze 25 procent minder verbruiken. Klanten zullen het ook aangenaam vinden dat er geen extra 6-pin stroomkabel aangesloten hoeft te worden.

Omdat de Home Theater PC’s of kortweg HTPC erg in opkomst zijn, heeft MSI een HDMI poort, naast de DVI en D-sub poort voorzien op beide kaarten. Dit staat de klanten toe om hoge definitie geluid en beeld naar hun tv te sturen.

Over de verkoopprijs en de beschikbaarheid is nog geen info vrijgegeven.