Dinsdag is de website ‘Proud2bme.nl’ online gegaan. De website gaat de strijd aan met Pro-anorexia-websites. Deze websites zijn namelijk levensgevaarlijk. Centrum Eetstoornissen Ursula hoopt op deze manier wat tegenwicht te kunnen bieden.

Het centrum stelt dat de website een alternatief moet zijn voor de vele pro-anorexia-websites, die steeds vaker uit de grond gestampt worden. Het centrum stelt dat de website gericht is op anonimiteit. Zo kunnen jongeren bijvoorbeeld anoniem hun verhaal doen, of een vraag stellen. Antwoord geven kan vervolgens ook weer anoniem, waarbij er dus geen gegevens achtergelaten hoeven te worden. Dit komt omdat veel mensen zich schamen om anorexia te hebben. De website is uitgedacht door een voormalig anorexiapatiënt, hij is nu hulpverlener.

Tegenwoordig zijn de pro-anorexia-websites steeds meer in trek. Er worden dan ook veel meer websites uit de grond gestampt met een dergelijk onderwerp. Ook steeds meer mensen krijgen last van deze eetstoornis. Op pro-anorexia-websites wordt anorexia behandeld alsof het positief is. Veel mensen vertellen hun ervaringen ermee en samen gaan ze ermee om, maar niet met de intentie ervan af te komen. En dat maakt het nu net zo levensgevaarlijk, de mensen die lid worden, of de website bezoeken, zien niet meer in dat het een gevaarlijke eetstoornis is.