Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft zal op vrijdag een website lanceren waarin het het Windows 7-upgradeprogramma zal presenteren, zo meldt de softwaregigant zelf.

"Hartelijk dank voor uw belangstelling. Gelieve op 26 juni 2009 naar deze site terug te keren," zo klinkt het op de Nederlandse versie van windows7upgradeoption.com.

Microsoft heeft nog maar weinig bekendgemaakt over het upgradeprogramma van Windows 7 dat de naam Windows 7 Upgrade Option draagt. Het programma stelt kopers van een nieuwe pc met Windows Vista tussen 26 juni 2009 en januari 2010 in staat om gratis of met hoge kortingen te upgraden naar Windows 7.

De softwaregigant uit Redmond heeft echter niet bekendgemaakt tot wanneer het programma precies loopt, noch hoeveel winkels zullen vragen voor de upgrades. Het enige wat tot nog toe bevestigd is, is dat er een upgradeprogramma komt.

Volgens TechARP zal Microsoft computerfabrikanten in staat stellen om een upgrade van Windows 7 Home Premium, Professional en Ultimate aan te bieden voor klanten die een pc met Windows Vista Home Premium, Business of Ultimate hebben aangeschaft. Ook klanten die hun pc hebben gedowngraded naar Windows XP mogen upgraden naar Windows 7.

Prijzen van het nieuwe besturingssysteem dat op 22 oktober dit jaar verschijnt, zijn nog niet bekend. Een Best Buy-memo onthulde echter dat de Home Premium-editie van Windows 7 vanaf aanstaande vrijdag voor vijftig dollar in de voorverkoop gaat.