Het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat zij de mobiele controles op Google Maps wil gaan zetten. Deze gegevens moeten op zeer korte termijn daadwerkelijk ingebouwd worden, zo is nu de planning.

Dit maakte het bureau gisteren bekend. Deze uitspraken werden gedaan naar aanleiding van een aankondiging van politiekorps Brabant Zuid-Oost. Die gaf namelijk aan al begonnen te zijn met dit idee, het bureau heeft nu aangegeven dat dit ook landelijk ingevoerd gaat worden.

Op dit moment is het zo dat er diverse controles op de weg zijn. Sommige van deze controles worden bekendgemaakt door de politiekorpsen, maar veel blijven ook onbekend. Degene die bekend gemaakt worden, worden veelal verspreid door middel van statische lijsten. Deze worden dan bijvoorbeeld weer voorgelezen op de radio. Binnen enkele maanden moeten de controles echter ook op Google Maps te vinden zijn, aldus een woordvoerder.

Het Brabantse korps in kwestie heeft op Google Maps de locaties geplaatst waar vaak flitspalen actief zijn, ook zijn er trajecten afgezet waar veel controle-auto’s rijden. Deze plekken en trajecten worden gemarkeerd door middel van een rode traject-lijn of een camera-icoontje. Door hierop te klikken opent er een venster met daarbij de bijbehorende details. De meeste locaties die aangegeven zijn, staan bekend als probleemlocaties.