Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Microsoft met twee verschillende besturingssystemen tegelijk op de markt wil zijn. DigiTimes meldt namelijk dat de softwaregigant met zowel Windows Mobile 7 als Windows Mobile 6.5 de concurrentie aan wil gaan met Android en de iPhone. Beide besturingssystemen komen dus een periode samen op de markt.

In februari 2010 staat Windows Mobile 6.5 op de planning, in het vierde kwartaal van 2010 moet Windows Mobile 7 uitkomen. Een logisch vervolg zou zijn dat Windows Mobile 6.5 dan weer uit de markt verdwijnt, maar dat gebeurd niet. Microsoft gaat enkel de prijs verlagen van dit besturingssysteem. Windows Mobile 6.5 blijft dus naast Windows Mobile 7 in de markt.

Hiermee zijn er dus twee verschillende besturingssystemen van Microsoft op de markt. Dan kan elk besturingssysteem concurreren met een speler, zo lijkt de redenatie van DigiTimes. Windows Mobile 6.5 kan gaan concurreren met Android en Windows Mobile 7 gaat dan concurreren met de iPhone. Toch gaat die redenatie niet helemaal op, want dan vergeet men een belangrijke speler, namelijk Symbian.

Al met al zijn het geruchten en het valt nog te bezien wat hiervan waar is.