min

Tags in dit artikel

, ,

Naar verluidt komt Intel op zes september met twee nieuwe Intel Xeon-processoren op de markt. Het gaat hier volgens Fudzilla om twee Lynnfield-modellen voor het LGA 1156-socket die tot de Intel Xeon X34x0-generatie van de onderneming behoren.

De Intel Xeon 3430 is op het gebied van prestaties de slechtste van de twee. Deze processor is dan ook actief op de laagste kloksnelheid. De Intel Xeon X3430 heeft vier cores met ondersteuning voor vier threads, die geklokt zijn op een kloksnelheid van 2,4GHz. De grootte van de Level 3-cache bedraagt 8 MB. Volgens de verstrekte informatie bedraagt de officiële adviesprijs 189 dollar.

Het andere model is de Intel Xeon X3470. Deze processor beschikt ook over vier cores, maar er is wel support aanwezig om acht verschillende threads aan te sturen. De vier cores zijn actief op een kloksnelheid van 2,93GHz en ook deze processor beschikt over een Level 3-cache die 8 MB groot is. Bij de lancering bedraagt de officiële adviesprijs van de processor 589 dollar.

De Intel Turbo Boost-technologie is in de beide processoren verwerkt.