Het lijkt erop dat de Android Market een redesign gaat krijgen in de volgende Android-update, vermoedelijk 2.0. Er werd al langer gespeculeerd over een eventuele update, maar nu lekken er ook daadwerkelijk screenshots van uit.

De uitgelekte screenshots, die CNET News verkregen heeft, lijken betrouwbaar te zijn. CNET News stelt althans dat het om betrouwbare tipgevers gaat. De nieuwe screenshots onthullen een upgrade die in Donut beschikbaar zou zijn, Donut moet nog voor versie 2.0 komen en versie 2.0 is Eclair.

Versie 2.0 zal op de Android-telefoon van Motorola aangekondigd worden, zo lijkt de bedoeling. Deze persconferentie staat gepland voor 10 september, waarbij naar verwachting twee telefoons onthuld worden en men gelijk de nieuwe Android-aankondiging doet. Donut moet daarvoor echter nog verschijnen, die zal namelijk typenummer 1.6 gaan dragen naar verwachting. Wanneer deze versie beschikbaar komt, is niet bekend, maar in ieder geval voor Eclair. Uit uitgelekte Verizon documenten komt naar voren dat de Android-telefoon van Motorola voor oktober gepland staat.

De screenshots onthullen een geheel andere interface die er vooral lichter uitziet. Nu is de vraag of de achterliggende code ook anders is. Want de volgende Market-versie zou ook ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld PayPal-betalingen. Ook klagen veel gebruikers over een slechte zoekfunctie. Wat Google allemaal verbeterd, blijft vooralsnog onduidelijk.