1 min

Tags in dit artikel

,

Op de IFA dook hij al op. De OLED-televisie van LG. Vandaag is het toestel echter officieel aangekondigd en is het persbericht gedistribueerd. De OLED-tv van LG is de eerste televisie die daadwerkelijk voor het grote publiek beschikbaar is.

"Onze 15-inch OLED-TV is geen prototype. Het is een tv die klaar is voor commerciële productie en later dit jaar op de Koreaanse markt komt", zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. "We hebben bijzonder goed gelet op de wensen van onze klanten. Op basis van onze recente marktanalyse denken we dat de wereld klaar is voor de OLED-TV. Daarnaast hebben we plannen om in de nabije toekomst een 40-inch OLED-TV te introduceren."

Door de OLED-technologie moet het beeld mooier worden en hiermee de beeldkwaliteit toenemen. De televisies worden gecombineerd met een mooi design en zo hoopt LG de televisies te kunnen slijten. De OLED-technologie is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van beeldschermtechnologie. Ze zijn slanker en geven beter beeld. Dat komt mede omdat er geen backlight meer benodigd is en omdat ze energiezuiniger zijn.

De eerste LG OLED-TV staat vóór het einde van dit jaar in de Koreaanse winkels en zal vervolgens verkrijgbaar zijn in andere landen wereldwijd.