Abonneer je gratis op Techzine!

Door de Mexicaanse griep lijkt een muis of toetsenbord met een antibacteriële laag geen overbodige luxe. Het zou een goede zaak zijn voor scholen en andere openbare instellingen waar verschillende mensen van een computer gebruikmaken. Dit zal er voor zorgen dat de Mexicaanse griep minder snel verspreid.

De antibacteriële muizen en toetsenborden van het Amerikaanse bedrijf Seal Shield zijn voortaan bij webwinkel www.kindertoetsenbord.nl te vinden. De toetsenborden zijn in een standaard draadloze en flexibele variant verkrijgbaar. De muizen zijn als lasermuis met of zonder draad verkrijgbaar, de muizen kosten tussen de 17 en 50 euro. De toetsenborden zijn vanaf 50 euro verkrijgbaar.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er op muizen en toetsenborden vaak meer bacteriën zitten dan op wc brillen. Dit komt omdat een wc bril vaak wordt schoongemaakt, en een toetsenbord niet. De laag zorgt ervoor dat de bacteriën niet tussen de toetsen of op de muis vermenigvuldigen. Het bijzondere is dat deze muizen zelfs in de vaatwasser kunnen.

De laag is niet speciaal iets nieuws. Samsung heeft de laatste netbooks ook al met een antibacteriële laag met nanozilver ionenpoeder voorzien.