Als het aan de NOS ligt zal er zo snel mogelijk een nieuw kanaal komen op tv’s met internetaansluiting en op consoles zoals de PS3 en Xbox360.

Roeland Stekelenburg de baas van Nieuwe Media van de NOS vertelt, "Internetvideo is doorgebroken op álle platformen, ook mobiel en opkomende platformen. Vorig jaar hadden we maandelijks 5 miljoen unieke bezoekers op onze site, nu 6 miljoen. Dat komt door de online beschikbaarheid van video. De groei gaat van piek naar piek"


"Connect TV gaat de komende jaren naar verwachting groeien. Hoeveel Connect TV gaat groeien weet de NOS nog niet", vertelt Stekelenburg tijdens de presentatie. De NOS probeert met bedrijven als Philips tot een overeenkomst te komen om het Nederlandse nieuws beschikbaar te stellen op hun producten. Op dit moment zijn op de producten van Philips ook bijvoorbeeld Flickr en Yahoo Finance beschikbaar. Inmiddels zijn op de Playstation 3 nu de nieuwsuitzendingen wel beschikbaar. Het bijbehorende internetadres is tv.nos.nl.

Stekelenburg wil dat het NOS internetkanaal op ongeveer 15 apparaten in Nederland komt. Zo wil de NOS het op consoles als de PS3, Wii en de Xbox 360. Verder willen ze het op de NET TV’s van Philips, Sony, LG en Samsung. En NOS wil het ook op apparaten als de pc’s en de Yuixx (mediacenter) van Conceptronics.

"De activiteiten op gameconsoles zijn een vingeroefening. Uiteindelijk willen we er naartoe dat er actuele NOS-beelden ín games te zien zijn." verteld Stekelenburg.

Naast het werken aan internet-televisie is de NOS ook druk bezig aan haar eigen website. De website willen ze de komende maand op een besloten testomgeving online zetten. De NOS wil de nieuwe website voor de kerst online hebben.

De NOS streeft ernaar dat de nieuwe mediavormen een belangrijke rol gaan spelen.