Abonneer je gratis op Techzine!

Doordat er in Windows 7 een multitouch-ondersteuning zit, heeft HP vijf nieuwe TouchSmart apparaten aangekondigd. HP heeft al meer dan 30 jaar ervaring met aanraakschermen en richt zich de laatste drie jaar op TouchSmart pc’s voor consumenten.

Dankzij hun ervaring en samenwerking met softwarebedrijven gaat HP nu twee nieuwe TouchSmart pc’s uitbrengen voor consumenten. Er is een keuze uit een 20-inch of een 23-inch breedbeeldvariant. De 20-inch HP TouchSmart 300 is er in een HD-ready uitvoering. De 23-inch HP TouchSmart 600 is er wel in een full HD uitvoering. De TouchSmart pc’s zijn voorzien van een multitouchfunctionaliteit, waardoor de gebruiker een mogelijkheid krijgt om met zijn vingers toegang te krijgen tot zijn informatie, sociale netwerken en entertainment-programma’s. Het scherm brengt beeldmateriaal perfect in beeld door zijn 16:9 beeldformaat. Bij de pc’s krijg je ook nog een draadloze muis en toetsenbord, voor de gebruikers die nog traditioneel willen werken met de pc.

De nieuwe TouchSmart pc’s krijgen een aantal interactieve toepassingen. De gebruikers van de bestaande TouchSmart pc’s kunnen hun PC upgraden naar Windows 7. Als ze hun PC een upgrade hebben gegeven, kunnen ze ook een aantal van die toepassingen gaan gebruiken.

Tevens presenteerde HP ook een nieuwe multitouch notebook. De HP TouchSmart tx2 is een notebook met een multitouchscherm van 12,1 inch. De notebook beschikt ook over Tablet PC scharnieren.

Verder presenteerde ze ook nog twee zakelijke TouchSmart apparaten. Het gaat over de HP TouchSmart 9100 PC en een groot 42-inch touchscherm voor publieke informatietoepassingen.

De apparaten komen vanaf 1 november tot 31 december op de markt. De prijzen van de apparaten zijn nog niet beschikbaar.