Abonneer je gratis op Techzine!

Volgende week woensdag zal Apple naar verluidt zijn eigen tablet aan de wereld tonen. Geruchten over de software en de hardware passeerden allen de revue. Ook het uiterlijk van Apples ‘nieuwe creatie’ was meer dan eens onderwerp van gesprek.

Tientallen mock-ups kwamen er de afgelopen maanden voorbij, maar nu lijkt het erop dat er één mock-up is die wel erg lijkt op het origineel. Dat is onderstaande mock-up van Flickr-gebruiker ‘Fotoboer.nl‘, die een soort van extra grote iPhone in de stijl van de eerste generatie iPhone maakte, compleet met de welbekende iPod-oordopjes.

Volgens bronnen van AppleInsider is deze mock-up ‘nagenoeg identiek aan’ Apples laatste creatie. Het zou volgens deze bronnen nog preciezer zijn ‘als het niet een handvol ontwerpelementen van de iPhone zou missen.’ De tablet beschikt naar verluidt over alle knoppen van de iPhone, inclusief de ronde home-knop en de volumeknoppen, die in de afbeelding beide afwezig zijn.

Daarnaast zou de tablet ook zijn voorzien van alle in- en outputs van de huidige iPhone 3GS, zoals een 3.5-mm stereo-hoofdtelefooningang, ingebouwde luidspreker, een microfoon, GPS, 3G-connectiviteit en de befaamde 30-pins dock-connector. Evenals in de afbeelding zou het 10-inch scherm van de tablet ingebed zijn door een zwarte rand die overgaat in de aluminium behuizing. Kort gezegd is de tablet volgens de website ‘een eerste generatie iPhone die de confrontatie is aangegaan met een deegroller’.

Eerder beweerden bronnen nog tegenover Boy Genius Report, dat de tablet een ‘iPhone op steroïden’ zou zijn. Toen was echter onduidelijk of daarmee bedoeld werd, dat de tablet eigenlijk een grote versie van de iPhone is. De term ‘iPhone op steroïden’ was volgens Daring Fireballs John Gruber echter niet goed gekozen. Volgens hem is de iPhone meer het kleine broertje van de tablet en is de tablet wat Apple altijd al wilde maken, maar door ontbrekende technologie niet kon.