Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zijn software development kit (SDK) voor Windows Mobile 6.5.3 weer ingetrokken, nadat zij die per ongeluk hadden gepubliceerd.

Verschillende ontwikkelaars ontdekten deze SDK op een site van Microsoft. Zo schreef Joel Ivory Johnsen dat hij software aantrof voor het maken van widgets en emulators voor Windows Mobile 6.5.3, de volgende update van Windows Mobile. De geïnteresseerde ontwikkelaars hadden wel moeite met het gebruik van de SDK. Wat nu lijkt te komen doordat hij te vroeg per ongeluk is gepubliceerd.

Microsoft heeft al aangeven dat de SDK te vroeg was gepubliceerd. Zo vertelt een woordvoerder van Microsoft, "De SDK is niet aangekondigd of gepromoot. Het werd ontdekt en leverde toen vragen op vanuit de community. Om de best mogelijke ervaring te bieden voor ontwikkelaars van Windows-telefoons, zal de SDK opnieuw gepubliceerd worden na de laatste testen".

Wanneer de SDK opnieuw zal worden vrijgegeven is niet bekend. Wel wordt er al druk gespeculeerd en zijn er geruchten dat de SDK volgende maand tijdens het Mobile World Congress officieel wordt gepresenteerd. Wel is er al een SDK voor telefoons met Windows Mobile 6.5 die al vanaf vorig jaar op de markt zijn.