Abonneer je gratis op Techzine!

De PlayStation 3 doet het globaal erg goed, in het laatste kwartaal van vorig jaar zijn er maar liefst 6,5 miljoen exemplaren van Sony’s console verkocht. Dat levert een totaal van 33,5 miljoen verkochte consoles wereldwijd op.

Sony liet weten dat ze als doel hadden 13 miljoen PlayStation 3’s te verkopen in het huidige fiscale jaar. Inmiddels zijn er in dit fiscale jaar, tot en met december, 10.8 miljoen verkocht. Hieruit blijkt dat de verkopen van de PlayStation 3 nog steeds flink stijgen, de verkopen van het laatste kwartaal van vorig jaar waren maar liefst 45 procent hoger dan die van het laatste kwartaal van 2008.

Het gat met de Xbox 360 van Microsoft wordt dus steeds kleiner, vorige maand liet Microsoft op de CES weten dat de Xbox 360 inmiddels 39 miljoen keer is verkocht. Peter Dille, van Sony Computer Entertainment America, liet het volgende gister weten: "We zijn er erg zeker van dat we met deze generatie Microsoft’s Xbox 360 voorbij zullen gaan."

De verbeterde verkopen van de PlayStation 3 zijn waarschijnlijk te danken aan de komst van de PlayStation 3 Slim, verlaagde productiekosten en verlaging van de prijs tot 299 euro. De PlayStation Portable en de PlayStation 2 deden het slechter in het laatste kwartaal van 2009. In vergelijking tot het laatste kwartaal van 2008 zakte de PlayStation Portable-verkopen van 5,1 miljoen naar 4,2 miljoen. De PlayStation 2 zakte van 2,5 miljoen naar 2,1 miljoen.