Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft gaat vanaf vandaag de Marketplaces wereldwijd gelijk trekken aan elkaar. De softwaregigant doet dit door World View mogelijk te maken. Dat is een mogelijkheid die ervoor zorgt dat men Marketplace-applicaties kan downloaden die niet in de Marketplace van hun eigen land staan.

Marketplace is namelijk landgebonden, net als de App Store van Apple dit is. Microsoft heeft er nu voor gekozen om applicaties die in een andere Windows Marketplace staan, nu ook beschikbaar te maken voor elke Marketplace. Dat zorgt er, in de praktijk, voor dat er honderden extra applicaties beschikbaar zijn voor Windows Mobile.

Dit werkt in ieder geval op Windows Mobile 6.5, hoe het zit met Windows Mobile 6.1 en 6.0, is niet bekend. Beide versies hebben wel de ‘standaard’ versie van Marketplace. Verwacht wordt dat ook deze versies ondersteuning gaan krijgen voor World View.


Diverse mensen zijn van mening dat Microsoft erg laat komt met deze ontwikkeling. Met de aankondiging van Windows Phone 7 Series is Microsoft wellicht wat laat met de aankondiging. Daar staat tegen over dat Windows Phone 7 Series niet Windows Mobile 6.5 moet gaan vervangen, die twee gaan namelijk beide naast elkaar opereren. Windows Mobile wordt dan meer voor de zakelijke speler. Daarnaast blijven oude Windows Mobile-applicaties waarschijnlijk werken op de nieuwe versie van het mobiele Windows-platform.

Naast de aankondiging van World View heeft Microsoft ook gelijk een nieuwe website onthuld met betrekking tot Windows Phone. Men kan hier terecht met vragen, problemen en opmerkingen. De online community is beschikbaar op Windows.nl