Abonneer je gratis op Techzine!

Vorige maand liet Ubisoft weten dat ze bezig zijn met een voetbalgame die vergelijkbaar zou moeten worden met FIFA en Pro Evolution Soccer. Dit in de vorm van een geheel nieuwe game die verder gaat onder de naam Pure Football.

Pure Football zou zich volgens Ubisoft moeten gaan meten met FIFA en Pro Evolution Soccer. Vrijdag maakte Ubisoft bekend dat ze Steven Gerrard, aanvoerder van Liverpool gecontracteerd hebben als boegbeeld voor de game.


In een reactie van Gerrard laat hij weten dat hij verreerd is om ambassadeur te mogen zijn voor Pure Football. Volgens Gerrard is Pure Football alles wat hij zoekt in een voetbalgame. Zo vertelt hij, "Het draait meer om de fysieke en technische aspecten van het voetballen, daarnaast is het ook nog is een toevoeging dat je met je vrienden kunt spelen".

De bedoeling van uitgever Ubisoft is om te laten zien dat ze in staat zijn om een goede voetbalgame op de markt te brengen. Toch blijft het een vraag of Pure Football echt een bedreiging wordt voor EA’s FIFA en Konami’s Pro Evolution Soccer. Pure Football zal vanaf mei dit jaar verkrijgbaar zijn. Door de release in mei is het direct een concurrent van EA’s World Cup 2010 titel die ook binnenkort verschijnt, al kiest Ubisoft voor een wat andere insteek, de game is echt wat harder en aggressiever, het gaat uiteindelijk meer richting Fifa Street dan een gewone voetbalgame, in elk geval een interessante zet van Ubisoft, de doelgroep van voetbalgames is gigantisch dus het is een kwestie van afwachten hoe deze game wordt ontvangen.