Abonneer je gratis op Techzine!

RTL Nederland laat vanaf heden tweets van politici zien op teletext-pagina’s van de vier RTL-zenders. De politieke tweets zijn te volgen via pagina 141 tot en met pagina 144 van RTL Text.

RTL Nederland (RTL 4, 5, 8 en 7) heeft dit vandaag bekend gemaakt. In totaal zijn er 4 pagina’s voor tweets van politici. Pagina 141 voor politici en pagina 143 voor politieke partijen zijn zo gemaakt dat ze alleen het onderste deel van het beeld vullen. Kijkers hoeven op deze manier niets te missen van de tv-uitzending. Pagina 142 en 144 zijn beeldvullend en volledig opgevuld door twitterupdates.

"Omdat lang niet iedereen een computer in de buurt van zijn tv heeft staan, bieden wij de kijkers met deze nieuwe dienst een kans om de twitterberichten van politici toch te volgen", aldus Arno Otto van RTL Nederland. Vooral in een verkiezingsperiode als waarbij het voor politici van belang is om veel te communiceren met de bevolking, wordt veelvoudig ingezet als discussie- en communicatiemiddel. De verkiezingsstrijd leeft enorm op Twitter, zo constateerd de directeur digitale media. "De door RTL uitgezonden tv-debatten waren zeer populaire en veelbesproken gespreksonderwerpen op Twitter."