min

Tags in dit artikel

Vandaag maakte Sony bekend dat er oververhittingsproblemen kunnen optreden bij de F- en C-series van de Vaio laptops door een probleem met de software die de temperatuur regelt.

Het oververhittingsprobleem met vervorming tot gevolg kan optreden bij de Vaio modellen uit de F- en C-series die vanaf januari 2010 zijn verkocht. Het zou totaal om 525.000 stuks gaan, waarvan 259.000 laptops in de Verenigde Staten, 103.000 in Europa, 120.000 in Azië en 52.000 in Japan.

Het softwaresysteem dat de temperatuur regelt zou defect zijn wat kan leiden tot oververhitting. Hierdoor zou de laptop kunnen gaan vervormen en het zou zelfs tot brandwonden kunnen leiden. Een woordvoerster van Sony geeft aan de Wall Street Journal aan dat er tot nu toe 39 gevallen bekend zijn waarin oververhitting met vervorming tot gevolg is opgetreden, er zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Sony geeft aan dat dit probleem met een BIOS-update verholpen zou kunnen worden welke te downloaden is op de website of door deze te downloaden via Vaio’s update-systeem. Ook is het mogelijk om met de laptop terug naar de winkel te gaan voor reparatie.