Abonneer je gratis op Techzine!

Google is bezig met het testen van een tool die gebruikers in staat stelt om op meerdere Google-accounts in te loggen, in dezelfde browser. Momenteel werk de functionaliteit alleen voor Google Calender, Reader, Docs, Sites, Code en Gmail.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen binnenkort meerdere Google-diensten de multiple sign-in feature ondersteunen. Op het moment word je, als je inlogt op een dienst die nog niet ondersteund wordt, doorverwezen naar de account waarmee je als eerste ingelogd hebt. Als iemand toch op een additionele Google-account wil inloggen wordt er geadviseerd om een andere browser te gebruiken. Ook is het mogelijk om op een extra account in te loggen via Chrome’s incognito mode.

Multi sign-in moet ervoor zorgen dat gebruikers van Gmail meerdere tabbladen kunnen openen, elk tabblad voor een andere Gmail-account, zodat ze in staat zijn om toegang te krijgen tot al hun berichten, zonder een andere browser te openen. Tot op heden moet je eerst uitloggen voordat je op een andere account kunt inloggen. Het nadeel van de multi sign-in-functionaliteit is dat Gmail niet meer offline toegankelijk zal zijn.