min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse fabrikant NZXT, die haar bekendheid vooral dankt aan haar behuizingen, vult haar Crafted-serie met een nieuwe behuizing aan: de Phantom. Deze full-tower komt in drie kleuren: zwart, wit en rood. De nieuwste aanwinst van NZXT kenmerkt zich door een futuristisch en asymmetrisch ontwerp.

De nieuwe behuizing heeft een formaat van 222 (B) * 541.3 (H) * 623.8 (L) mm meegekregen en weegt een respectabele 11 kilogram. Dit gewicht is onder andere te danken aan het stalen frame waaruit de behuizing uit is opgetrokken. Vijf 5,25"-bays heb je tot je beschikking en intern zijn er nog zeven 3,5"-bays te vinden. Er is een ’tool-less’-ontwerp voor de uitbreidingssloten en drive-bays. Ook komt de behuizing met veel kabelmanagement-mogelijkheden en heeft die een uitsparing in het moederbord-tray zodat je makkelijk een processorkoeler met backplate kan installeren.
I/O-aansluitingen zijn redelijk standaard met USB-poorten en één eSATA-aansluiting. Audio-poorten ontbreken natuurlijk ook niet.


De nieuwe behuizing komt standaard met vier ventilatoren: twee 120 mm’s in het zijpaneel, een 120 mm aan de achterkant en één 200 mm aan de bovenkant. Deze ventilatoren kan je aansluiten op de vijf-kanaals fancontroller die tevens ook standaard is.

De Phantom zal halverwege augustus verkrijgbaar zijn tegen een prijs van rond de 140 euro.