Abonneer je gratis op Techzine!

Steve Ballmer heeft tijdens een jaarlijkse presentatie zijn vertrouwen uitgesproken in aankomende Windows-tablets.

"We’re coming full guns", aldus de CEO van Microsoft tijdens de presentatie op het hoofdkantoor in Redmond, Washington. "Nieuwe tablets zullen beschikbaar komen zodra ze geleverd kunnen worden, en nieuwe telefoons zullen deze herfst op de markt gezet worden."

"We’re going to sell like crazy, we’re going to market like crazy."

Ballmer gaf aan dat Microsoft nauw samenwerkt met hardware partners om de kwaliteit van op Windows-gebaseerde tablets te verbeteren, en dat er plannen zijn om extra winkels te openen. Microsoft werkt onder meer samen met hardwarefabrikant Acer, Dell en Toshiba.

De Microsoft-topman zei dat Microsoft begin volgend jaar, als Intel zijn nieuwe Oak Trail-processoren lanceert, "een boost zal krijgen". De processoren zijn ontwikkeld met de omvang van slates en telefoons in het achterhoofd, en de processoren zullen beter gekoeld kunnen worden en zorgen voor een langere levensduur van de batterij", aldus Steve Ballmer.

Tijdens de presentatie hebben Microsoft-medewerkers nieuwe Windows-telefoons laten zien van onder andere Samsung en LG, maar heeft daarbij geen details gegeven over wanneer de apparaten verwacht kunnen worden.