Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een nieuwe versie van Google Earth uitgebracht, Google Earth 6 kan beter overweg met Google Street View, ook zijn er nieuwe 3D-objecten zoals bomen en gebouwen te zien als je gebieden van dichtbij bekijkt.

Volgens Google hebben zij al zo’n 80 miljoen bomen gepland in de virtuele wereld, de bomen zijn te vinden in verschillende grote steden zoals New York, Tokio en Berlijn. De internet gigant is van plan dit uit te breiden, Google werkt ook samen met verschillende organisatie om zo modellen te maken van bossen die met kap worden bedreigd.

In de nieuwe versie van Google Earth heeft de internet gigant het ook makkelijker gemaakt om historische beelden te bekijken. Als er nu een historisch beeld beschikbaar is van het gebied wat je bekijkt zal er een datum verschijnen onderaan het beeld, daar kun je dan op klikken en krijg je de historische beelden te zien. Google maakte eerder gebruik van een tijdbalk als er een andere datum beschikbaar was, dit vond de internet gigant niet goed genoeg opvallen. Klik hier om de nieuwe versie van Google Earth te downloaden.