Abonneer je gratis op Techzine!

Vorige maand schreven we al dat een Amerikaanse analist ervan uit ging dat de iPad 2 in april 2011 zou verschijnen. Nu komt Digitimes met het nieuws dat op basis van de producenten van de iPad onderdelen ervan uitgegaan mag worden, dat de iPad 2 in april in de Apple Store te verkrijgen is.

De eerste iPad verscheen in april 2010 in de Verenigde Staten en het lijkt aannemelijk, zoals de Amerikaanse analist al had gezegd, dat Apple een vernieuwingsfrequentie van 1 jaar gaat aanhouden bij de iPad, net zoals bij de iPhone. Nu ook op basis van de onderdelen kan worden gesteld dat een volgende iPad in april beschikbaar zou moeten zijn, lijkt dit dus ook te gaan kloppen. Op basis van de onderdelen zouden in april zo’n 400.000 tot 600.000 exemplaren beschikbaar moeten zijn van de iPad 2. Dit betekent ook meteen dat de iPad 2 weer eerst in de VS beschikbaar komt, om vervolgens enkele maanden later ook Europa aan te doen.

Er wordt verwacht dat Apple eind 2010 zo’n 15 miljoen iPads zal hebben verkocht. Of de iPad 2 dit succes dan kan gaan evenaren lijkt haast onmogelijk, er hebben zich inmiddels tientallen fabrikanten gemeld, die in het eerste kwartaal van 2011 met een tablet op de markt gaan komen. Vaak zijn deze gebaseerd op Android of Windows 7 starter edition. De prijs van deze tablets ligt in veel gevallen onder of gelijk aan de iPad waardoor de concurrentie ontzettend groot gaat worden.