2min Devices

Apple neemt iPad-lijn op de schop

Apple neemt iPad-lijn op de schop

Apple heeft voor 2024 een drukke agenda. De iPad-lijn wordt opgeschoond. Ook komt mogelijk de VR-bril Vision Pro op de markt, alsmede een nieuwe MacBook Air.

Apple lijkt voor 2024 veel op stapel te hebben staan, zo bericht Bloomberg. Een van de belangrijkste plannen is de vereenvoudiging van het iPad-aanbod. In plaats van de huidige vijf modellen, wordt dit teruggebracht naar vier modellen: de iPad Air, de iPad Pro, de elfde generatie iPad en de iPad mini. De huidige negende generatie iPad komt te vervallen.

Nieuw iPad-portfolio

In het nieuwe iPad-portfolio krijgen de iPad Air en de iPad Pro, die momenteel veel op elkaar lijken, duidelijkere verschillen. Met toevoegingen zoals een OLED-scherm, een verbeterd ontwerp, een M3-processor en een vernieuwde Magic Keyboard-attachment wordt de iPad Pro gepositioneerd als het topmodel, verkrijgbaar in 11- en 13-inch versies.

De iPad Air krijgt een M2-processor en schermgroottes van 10.9 en 12-inch. Ook de elfde generatie iPad krijgt nieuwe mogelijkheden, en de iPad mini krijgt later een upgrade. Daarnaast krijgen allerlei accessoires voor de iPad, zoals de iPad Pencil en het Magic Keyboard, upgrades in het komende jaar.

Naast de update van het iPad-portfolio staat voor 2024 ook mogelijk de langverwachte komst van VR-bril Vision Pro gepland. Winkelpersoneel zou hiervoor momenteel trainingen ontvangen, volgens berichtgeving van Bloomberg. Ook krijgen de MacBook Air-modellen dan M3-processors.

Vertrek medewerkers en privacykwestie

Naast al deze productupdates blijkt ook dat belangrijke Apple-medewerkers het komende jaar zullen vertrekken. Zo vertrekt in februari 2024 de leidinggevende van het Apple iPhone en Watch productontwerpteam, Tang Tan. Ook gaat in dezelfde maand, volgens berichtgeving van Bloomberg, de ontwikkelaar van multitouchschermen, Touch ID en Face ID, Steve Hotelling met pensioen.

Tot slot staat de techgigant komend jaar nog mogelijk een netelige privacyzaak te wachten. Onlangs maakte een Amerikaanse senator bekend dat Apple en Google de push notificatiegegevens van Apple-gebruikers op verzoek zou doorspelen naar de Amerikaanse overheid en naar buitenlandse overheden.

Tip: Apple kondigt verbeterde nieuwe iPad aan