Abonneer je gratis op Techzine!

De keynote van Steve Ballmer van Microsoft op de CES-beurs in 2010 was er eentje die we niet gauw vergeten. Ballmer toonde de HP Slate en sprak over toekomstige Windows 7-tablets. Tijdens de komende CES zou Ballmer Windows 8 en nieuwe tablets gaan tonen.

Steve Ballmer zou een keynote voorbereiden waarin wordt uitgelegd op wat voor manier Microsoft Apple’s iPad zal aanpakken in samenwerking met een aantal partners als Samsung en Dell. Tijdens de keynote zullen ook nieuwe tablets getoond worden, waarvan een Samsung-tablet met een uitschuifbaar toetsenbord, naar verwachting draagt deze tablet de naam ‘Gloria’.

Microsoft zou overigens geen plannen hebben om een App Store aan te kondigen. Het bedrijf uit Redmond wil ontwikkelaars aanmoedigen om applicaties te schrijven door middel van HTML5, iets wat Google met Chrome OS ook doet.

Mogelijk zal Steve Ballmer ook voor het eerst Windows 8 tonen, volgens geruchten zou dit besturingssysteem voornamelijk bedoeld zijn om aan te sturen door middel van een touchscreen. Het besturingssysteem wordt medio 2011 of begin 2012 op de markt verwacht, een eerste presentatie tijdens de CES-beurs in januari zou dan ook geen gek idee zijn.